måndag 26 augusti 2013

(Sen)sommaren i Tjeckien - Cykelspår och vinskördar


©: CzechTourism

 Även om hösten inte är här än så tycker jag man kan känna av att den är annalkande. Svala morgnar och kalla nätter och träd som börjar tappa sin knallgröna kulör. Just nu har vi dock verkligen fått en riktig sensommarvärme till Stockholm, fantastiskt tycker jag - men man kan känna att det nu är "sista refrängen".

Jag skulle därför vilja tipsa om Tjeckien som sommardestination. Då sommaren håller längre där än här hemma, så möjliggör landet minisemestrar med sommarvärme, i september och ibland en bra bit in i oktober. Många åker till Prag men landet har så mycket mer att erbjuda. Kika gärna på mina tidigare inlägg för inspiration om andra platser i Tjeckien.

Ett exempel som ska vara att rekommendera är cykelsemestrar. Jag har inte själv cyklat runt i Tjeckien men läst om det och förstått att det är något man verkligen bör prova. Storslagen natur som är väldigt variationsrik; roliga bergsformationer som påminner om figurer, episka vyer, nationalparker, små pittoreska byar, vattendrag och badvänliga sjöar, med mycket mer. Självklart kan man ju även vandra längs många leder, om man föredrar det. Nu till hösten är det ju även dags för vinskörd i Tjeckien, då det är säsong för detta. Varför inte kombinera en cykelsemester med besök vid några vinskördar? Ta vara på sensommaren, krama ur de sista "dropparna" av solen.


Cykel:

För att läsa om cykelsemestrar i Tjeckien, klicka på denna länk:http://www.czechtourism.com/n/cycle-trails/

Vinskörd:

För information om olika mysiga vinskördar, klicka här: http://www.czechtourism.com/tourists/search/?searchtext=vintage&searchmode=anyword

Vinskörd i Pálava. © CzechTourism

© CzechTourism

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar